یزدفردا: در نشست خبری تئاتر «آقای رئیس جمهور»، عوامل و هنرمندان این تئاتر به مردم رفسنجان وعده دادند به تماشای تئاتری جذاب و بامحتوا خواهند نشست که از بی عدالتی و سیاست بد در دنیا حرف می‌زند.

به گزارش یزدفردا: در این نشست همچنین ابراز تاسف شد که قدر هنرمندان تئاتر به اندازه کافی دانسته نمی‌شود و البته ابراز امیدواری هم شد که بودجه‌ای از فرهنگ و هنر شهر برای هنرمندان تئاتر اختصاص یابد تا بخشی از مشکلات آن‌ها حل شود.

نشست خبری عوامل و هنرمندان تئاتر «آقای رئیس جمهور» در رفسنجان در مجتمع افصح هجری برگزار و کارگردان و عوامل هنری، توضیحاتی درباره روند آماده‌سازی این نمایش و اجرای آن ارائه و دغدغه‌های خود را بابت برگزاری این رویداد هنری بیان کردند.

در آغاز این نشست خبری، سید مجتبی ترابی کارگردان این تئاتر گفت: تئاتر یکی از سخت‌ترین کارهای هنری است بدلیل این‌که اکثر هنرها در تئاتر دخیل است و وقتی وارد نمایش تئاتر شوید، می‌توانید نمایشگاهی از آثار مختلف هنری اعم از تصویرسازی، تجسمی، موسیقی و رشته‌های متنوع را در کار ببینید. کسانی که تئاتر را طبق آموزه‌های تخصصی دنبال می‌کنند معمولاً متونی را انتخاب می‌کنند که بتوانند حرف‌هایی را با جامعه در میان بگذارند یا دردهایی را بگویند و دغدغه آن‌ها مسائل جامعه است.

وی ادامه داد: هنرمند تئاتر اگر می‌خندد یا شاد است اما مطمئن باشید مشکلات او از اکثر افراد جامعه بیشتر است اما با این حال وقت می‌گذارد و زحمت زیادی می‌کشد و کار خود را به مردم ارائه می‌دهد. تئاتری که در یک ساعت می‌بینیم معمولاً از چهار تا ۹ ماه وقت تمرین، طراحی و ... می‌برد و روی آن فکر و تحلیل می‌شود و معمولاً کوچکترین عامل در صحنه با تماشاگر سخن می‌گوید یعنی یک خط، یک گره و یک تصویر همه آنها معنادار است و تماشاگر را به تفکر وا می‌دارد.

ترابی با اشاره به این‌که تئاتر «آقای رئیس جمهور» از دوشنبه ۲۰ آذرماه جاری تا پنجم دی‌ماه از ساعت ۱۹ در سالن افصح هجری رفسنجان روی صحنه می‌رود، اضافه کرد: سه چهار کار دیگر تئاتر بعد از این نمایش در رفسنجان به صحنه می‌رود و رسانه‌ها در پر کردن سالن‌ نقش مهمی دارند.

او سپس به معرفی بازیگران و عوامل این تئاتر پرداخت و با گلایه از اهمیت ندادن برخی کارخانجات و صنایع شهرستان رفسنجان به مقوله هنر بویژه تئاتر، گفت: صنایع هیچ‌وقت تفکر کار فرهنگی را ندارند در صورتی که کارمندان آنها از جامعه ما هستند و مدیر یک صنعت باید برای روحیه و نشاط کارمندان خود تنوع ایجاد کند اما متاسفانه بسیاری از کارخانجات رفسنجان بودجه فرهنگی‌شان صفر است.

چرا «آقای رئیس جمهور»؟

کارگردان تئاتر «آقای رئیس جمهور» در خصوص انتخاب این نام برای این تئاتر، توضیح داد: نویسنده این نام را انتخاب کرده و هنرمندان تئاتر معمولاً بر اساس محتوا که می‌تواند حرفی را به جامعه بزند، متن را انتخاب می‌کنند. جدا از آن جاذبه اسم برای جذب مخاطب بسیار اهمیت دارد و ما بیشتر از اسم به محتوا فکر کردیم و حرفی جهانی را برای مخاطبان داریم. نویسنده نمایشنامه ایرانی است اما محتوا، محتوای خارجی است. ما به نمایش می‌گذاریم تا حداقل مردم با اطلاعات و نظرات خود برداشت‌های خود را داشته باشند.

ترابی از توضیح بیشتر درباره محتوای تئاتر خود امتناع کرد و افزود: دوست داریم تماشاچی در فضایی قرار بگیرد که تازه باشد. موضوع این تئاتر اجتماعی- سیاسی اما سیاست دم‌دستی و منظور کشور خاصی نیست. این تئاتر بی‌زمان و بی‌مکان است و از بی عدالتی و سیاست بد در دنیا حرف می‌زند که چه تاثیری در خانواده‌ها و جوامع دارد. به خاطر سابقه کار سیاسی بنده، ممکن است تلقی شود حرف خاصی می‌خواهم بزنم اما نه. فقط می‌خواهیم کار هنری بکنیم. برداشت بر عهده تماشاچی است.

به گفته او، برای اجرای این تئاتر، کار تمرین گروه از اوایل مردادماه شروع شده و بازیگران اصلی دو نفر و گروه فرم که ۱۲ نفر هستند و به مفهوم تئاتر کمک می‌کنند.

ترابی با بیان اینکه حامی ندارند، افزود: چون هزینه‌های کار حرفه ای بالاست و عوامل شش ماه وقت می‌گذارند باید کمک شوند. سالن افصح هجری تنها مکان اجرای تئاتر رفسنجان نزدیک به هشت سال در اختیار بخش خصوصی بود اما کاری نکرد. پیشنهاد اکثر هنرمندان تئاتر حرفه‌ای نگهداری این سالن به دست دولت است. مسئولان کمک کنند که هنرمندان از این فضا بهتر استفاده کنند یا خیّران به بخش فرهنگی و هنری هدایت شوند.

این کارگردان تئاتر با ‌اشاره به این‌که آخرین کارش در تئاتر ۱۰ سال قبل نمایش «پهلوان اکبر می‌میرد» بود، یادآوری کرد: از سال ۱۳۸۲ که در تئاتر بودم هنوز کار طنز نکردم چون طنز کار بسیار دشواری است. فقط با کلمه و تغییر لحن نمی‌توان کسی را خنداند. باید تماشاگر کار را با زبان طنز بفهمد. اما روی صحنه کار طنز را دشوار دانستم. حتی تا نصفه سراغ متن‌های طنز رفتم اما به اجرا نرسید. روی درام و ملودرام کار می‌کنم.

نمایشنامه‌ای که «آقای رئیس جمهور» را مجاب به همکاری کرد

در ادامه این نشست خبری، جواد آزادی‌نژاد بازیگر نقش «آقای رئیس جمهور» گفت: اواسط مردادماه به این تیم پیوستم و اولین دلیلم خود آقای ترابی بود. خواستم با ایشان کار کنم چون از دوستان بسیار قدیمی من در حوزه هنر هستند. حدود ۲۰ سال با هم همکاری‌های زیادی داشتیم. دومین موضوعی که مجاب به همکاری شدم نمایشنامه خوبی بود که خواندم و وقتی که تیم را دیدم و نمایشنامه را خواندم دوستش داشتم.

این بازیگر تئاتر که به گفته خودش نزدیک به ۳۰ سال تجربه بازیگری و ۱۶ سال تجربه کارگردانی دارد، اضافه کرد: تمام سعی خود را کرده‌ایم که اثر مثبت داشته باشیم چون هنرمند برای خود رسالتی دارد و ما هم طبق این رسالت فکری دغدغه اجتماعی را با این نمایشنامه به‌عنوان بازیگر اجرا می‌کنیم. سعی کردیم اثر قابل قبول و حرفه‌ای باشد.

او به نقش موثر عوامل صحنه اشاره کرد و گفت: از گریم خوب، صحنه‌ای که شاید تقریباً یک ماه بچه‌ها درگیر آن هستند، لباسی که طراحی شده و تمام جزء جزء این تئاتر در موفقیت آن تاثیر دارند. اثر کاملاً حرفه‌ای در شهرستان به نمایش درخواهد آمد و امیدواریم مخاطبان ما کاملاً راضی باشند و به فکر وادار شوند.

آزادی به یک اثر نمایشی منحصر به فرد از خود اشاره کرد و با گلایه از اصحابه رسانه، گفت: یک نمایش که در اتوبوس خط واحد در حال حرکت کار کردم و هیچ جا در ایران و جاهای دیگر اجرا نشده بود و زائیده ذهن من بود در رفسنجان اجرا کردم و ۴۰ اجرا در شهر رفتم اما دریغ از یک خبر کوتاه از آن که در رسانه‌ها کار شود.

جذابیت برای اولین کار

مهنار مانی‌زاده بازیگر نقش «همسر آقای رئیس جمهور» نیز در جمع خبرنگاران گفت: حدود چهار سال است که آموزش می‌بینم و این اولین کار من در تئاتر است. ارتباط قوی با متن و نقش گرفتم و امیدوارم حرف جذاب برای مخاطب داشته باشم و این تئاتر محکم، قوی و خوب باشد.

در ادامه، سید کاظم حسینی مسئول طراحی صحنه و گریم تئاتر "آقای رئیس جمهور" گفت: از سال ۱۳۷۹ تئاتر کار می‌کنم و در این کار علاوه بر طراحی صحنه، گریم و برشور، کارگردان کار فرم با ۱۲ بازیگر را بر عهده دارم. طبق تعریف تئاتر فیزیکال، کار فرم، رساندن مطلب از طریق بدن بدون کلام است.

حال دل هنرمندان رفسنجان خوب نیست

در ادامه این نشست خبری، جواد آزادی‌نژاد بازیگر نقش «آقای رئیس جمهور» خواستار اختصاص بودجه‌ای از فرهنگ و هنر شهر برای هنرمندان تئاتر شد.

در تکمیل صحبت‌های او سیدکاظم حسینی ایستاد و گفت: حال شهر خوب نیست تا زمانی که حال هنرمند شهر خوب نباشد. هنرمندان دلگرم باشند و پشتوانه داشته باشند تا کارهای فاخر انجام دهند. آن‌وقت است که از طریق رسانه، نمایش، فیلم، هنرهای تجسمی، دیوارنگاری حال دل مردم را خوب می‌کنند.

وی اضافه کرد: هنرمند شخصیت والایی دارد و باید به او احترام گذاشت تا بتواند کار کند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا